همشهری آنلاین: پژوهشگران کشور با کشت ارگانیک گل محمدی در تلاش هستند تا گلاب و فرآورده‌های آن را با استانداردهای کشت ارگانیک تولید کنند.

تلاش محققان کشور برای تولید ارگانیک گل محمدی

به گزارش ایسنا، علی مصطفوی مجری طرح، تمرکز تحقیقات خود را تولید گلاب و عرقیات دانست و گفت: در این راستا با ایجاد واحدهای مجهز و پیشرفته در تلاش هستیم تا با استفاده از ظرفیت بالای منطقه لاله‌زار بردسیر اقدام به پرورش گل محمدی به تولید فرآورده‌های آن کنیم.

وی با اشاره به موانع متعدد صنعت گلاب‌گیری، خاطرنشان کرد: ترویج کشت گل محمدی در این منطقه نیازمند ایجاد دگرگونی در تفکر سنتی کشاورزان است؛ چرا که همچنان گل محمدی به عنوان یک گیاه اقتصادی و سودآور مورد پذیرش قرار نگرفته است و ما با اقدامات دانش بنیان توانستیم کشاورزان منطقه را با مزایای کشت این محصول آشنا کنیم.

مصطفوی با اشاره به فعالیت در عرصه کشاورزی ارگانیک در ایران گفت: در این تحقیقات با ترویج فرهنگ پرورش گل محمدی، از سم و کود شیمیایی استفاده نمی‌شود و کشاورزان خود را به رعایت ضوابط کشاورزی ارگانیک و استانداردهای ارگانیک در طول مراحل کاشت، داشت و برداشت و نیز بسته‌بندی محصولات ملزم می‌دانند.

مصطفوی، به محصولات گل محمدی این شرکت شامل گلاب، اسانس، غنچه و گل خشک اشاره کرد و افزود: این محصولات به کشورهایی از قبیل انگلستان، آلمان، فرانسه، کانادا، روسیه، هنگ کنک، ترکیه، اتریش، سنگاپور، نیوزلند، استرالیا، چین و ژاپن صادر می‌شود که عمده مصرف آن در صنایع آرایشی و بهداشتی است؛ همچنین بیش از 20 نوع عرقیات گیاهی با کیفیت بالا تولید و روانه بازار داخلی می‌شود.

مجری طرح با اشاره به پایه‌گذاری کشاورزی بیودینامیک به عنوان مرحله پیشرفته کشاورزی ارگانیک، یادآور شد: ما در حال توسعه کشت و کار ارگانیک گل محمدی هستیم و به این منظور کشت بیودینامیک گل محمدی را در گلستان‌های منطقه با استفاده از آخرین دانش و تجربه‌های کشاورزی ارگانیک و بیودینامیک آغاز کردیم.

کد خبر 345478

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha